Nis

2024 ÖRNEK SORULAR AÇIKLANDI

2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına yönelik yapılacak merkezî sınava ilişkin örnek sorular açıldı.

8. sınıf öğrencilerine destek sağlamak amacıyla hizmete sunulan örnek sorular, LGS kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarihe kadar yayımlanmaya devam edecek. Bu yayınlanan örnek sorular okul sitemizde de düzenli olarak yayınlanacak.

LGS örnek sorular için TIKLAYINIZ.

Nis

"İlkögretim ve Ortaögretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Giriş Belgeleri" yayımlandı.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Giriş Belgelerinizi kayıtlı olduğunuz okuldan alabilirsiniz.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Sınav Giriş Yeri Bilgilerinizi Görmek için Tıklayınız.

8. Sınıflar için LGS başvuruları başladı.

Başvuru Tarihi: 18 Mart - 29 Mart 2024

Başvurular; e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

E-okul giriş sayfasında yeşil alanda başvuru linki bulunan merkezi sınav başvuru kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada T.C kimlik ve öğrencinin okul numarası yazılacaktır. Güvenlik numarası kismını boş bırakılıp kaydedilecek. Daha sonra velilerimiz okula gelip başvuru onay formunu imzalayarak idareden teslim alacaktır.

Bursluluk sınavı ile ilgili yapılması gerekenler:

1) Başvurular 13 Şubat 2024 - 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

2) Evde çalışan herkes için "2023 Yılı Toplam Gelir Belgesi" getirilmelidir.

Sigortalı çalışanlar e-devletten "4-A Detaylı Hizmet Dökümü" alabilir (12 aylık) ya da iş yerinden 2023 yılı bordrosunu alabilir.

Esnaf vb. olanlar ise vergi levhası ve muhasebeden 2023 Yılı Gelir Belgesi alabilir.

Emekli olanlar maaş aldıkları bankadan 2023 yılı maaş dökümü alabilir.

3) 2023 yılında ikametinizde resmi bir geliri olmayanlar için SGK'den "Geliri Yoktur Belgesi" almanız gerekmektedir. Örnek; anne çalışmıyor ise bu belgeyi alması gerekmektedir.

4) Başvuru sırasında okuldan verilecek olan Ek-1 formu doldurulacaktır.

5) Başvuru onayını okulumuzdan yapmalısınız.