Nis

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan’ın 104. yılında, egemenlik yolunda yürüyen cesur yüreklere minnet duygusuyla… Günü, anlam ve önemine uygun olarak tüm coşkumuzla kutladık. Bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Nis

Şırnak il geneli yapılan deneme sınavında dereceye girip bizleri başarılarıyla gururlandıran öğrencilerimize başarı belgelerini mutlulukla takdim ettik.
Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının katlanarak devam etmesini diliyoruz.

Nis

8. Sınıflarımızla yaptığımız geleneksel iftar yemeğimizden kareler.

Emeği geçen tüm velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan 11 Ayın Sultanı Şehr-i Ramazan Hoş Geldin!

Dostlukların sevgi ile beslendiği, gönüllerin sevgi ile dolup taştığı on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının hepimize kardeşlik, birlik, beraberlik, huzur ve bereket getirmesini dileğiyle...

Mrt

Çanakkale Zaferi, milletimizin olağanüstü çabasıyla yazdığı kahramanlık ve fedakarlık destanıdır. Bu destanı sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi şükranla anıyoruz.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun!
Çanakkale geçilmez.

Mrt

14 Mart (π) Pi ve Matematikçiler Günü okulumuzda kutlandı. Pi'nin basamakları ezberleme yarışmasında 7/B sınıfı öğrencilerinden Ezel ÖZDEN, π'nin 248 basamağını ezberleyerek yarışmamızın birincisi olmuştur.

π günümüz kutlu olsun.

Ock

Dönem sonu okul yemeğimizden kareler...

6 yıl boyunca gerek okula gerekse köyümüze büyük katkılarda bulunan değerli hocamız Veysel Ergin'e tüm emekleri için teşekkür ederiz.Yeni hayatında, yeni görev yerinde mutlu olması dileklerimizle. Bu bir veda değil, bu bir estir, bir duraktır, bitmeyen şarkının notaları arasında bir moladır.

Ock

Karne haftası okulumuzda çeşitli etkinlikler yaptık.

Ock

Vali Aydın Arslan YİBO'da düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasına 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle katılım gösterdik. Yarışma sonucunda 8.sınıf öğrencilerimiz üçüncü olurken 7.sınıf öğrencilerimiz okullar arasında birinci seçilerek bizleri gururlandırdılar. Katılım gösteren öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Ock

Üç Aylar kameri(hicri) takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Mübarek Üç Aylar rahmet dalgalarının coştuğu manevi huzur ve sükûnun kalplere indiği, ilahi rahmetin taştığı aylardır. Bu aylar girince, müminlerin kalplerini manevi bir hava kaplar, ruhları şenlenir. Bu mübarek aylar içerisinde öyle feyizli ve bereketli geceler vardır ki Cenab-ı Hakk’ın rahmeti ve huzuru bu gecelerde müminler üzerine yağmur gibi yağar.

Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi:

اَلّهُمَّ باَرِكْ لَناَ فِي رَجَبَ وَ شَعْبَانَ وَ بَلَّغْنآَرَمَضاَنَ

“Ey Allah’ım; Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.”
(İbn Hanbel, I, 259)

Peygamber efendimiz (s.a.v) başka bir hadis-i şeriflerinde ise; “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” (Kenzu’l-Ummal, XII/310) buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardır.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kapsamında İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmalarda Ortaokul kategorisinde Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasına okulumuzdan Yusuf AKDEMİR isimli öğrencimiz, Genç Sadâ  Kur'ân-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasına İslam KIZIL isimli öğrencimiz il finaline katılmıştır. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Türk malının kaynağı vatan, emeği millettir. Çocuklarımıza ve gençlerimize kazandıracağımız vatan ve millet sevgisi, üretimin ve alın terinin kutsallığı onların yerli mallara yönelmesine yardımcı olacaktır. Ülkemizin çıkarlarını düşünerek alışveriş yaparken her zaman yerli mallarını tercih etmeli, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren tutumlu olmayı öğretmeli, tasarrufu ve yerli mallarının kullanılmasını özendirmeliyiz.

Bizler de Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını öğrencilerimizle birlikte kutladık. Emeği geçen tüm öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin ölüm yıl dönümünü ifade eden Şeb-i Arûs, Düğün Gecesi olarak da bilinir. Mevlânâ bu zamanı, Rabbine kavuşma gecesi şeklinde ifade etmiştir. Hocası Şems-i Tebrizi'nin Konya'dan ayrıldığını öğrenen Mevlânâ içindeki sıkıntıyı "Etme" isimli şiiri yazarak anlatmıştır. Bu önemli haftayı anmak adına Hz. Mevlânâ'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü'nde okulumuzdaki 7/B sınıfı öğrencimiz Ezel ÖZDEN, Mevlânâ'nın "Etme" şiirini seslendirdi.

Ara

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı.

Yarışan ve kazanan tüm öğrencilerimize, emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.